fredag 30. oktober 2009

GULLKORN FRA BARNEMUNN…

Tydelig inspirert av M`s koselige historie i bloggen “Et Glimt av M..” ( http://etglimtavm.blogspot.com/ ) fikk jeg lyst til å dele en liten historie med den som måtte finne på å kikke innom her hos meg.
Ungene mine er tenåringer nå, men man glemmer selvfølgelig ikke så lett alt det pussige de sa da de var små. Her er èn slik artig historie som vi har ledd godt av mange ganger i ettertid:

MED KARL PÅ ELGPOST
Den yngste var 4 år da han var med faren sin på elgjakt for første gang, og han satt stille som en mus på post da far måtte et nødvendig ærend bak en busk. "Nå må du holde utkikk etter elgen imens du da, Karl…" sa senior.
Da ærendet var unnagjort satte far seg på plass igjen. Fireåringen sa - liksom tilfeldig og i forbifarten - at han hadde sett en SKIKKELIG STOR elg på myra like nedenfor... Faren smilte og sa at  "det var nok bare ei diger rot du så…"
Fireåringen tenkte seg om et øyeblikk før han svarte (og han kunne fortsatt ikke si "R") : "GÅR ROTER, PAPPA?"
Siden "roter" (røtter) ikke har for vane å flytte på seg, måtte faren innse at fireåringen med stor sannsynlighet hadde sittet stille og sett på at storoksen ruslet over myra mens jegeren sjøl var opptatt med andre sysler...
 elgokse-sommer-3Karlemann

onsdag 28. oktober 2009

NOEN SKATTER…

skatter2
Jeg fant noen skatter sist jeg var innom en av favorittbutikkene mine også. Denne gangen var det hos Blomsterdamene, og der fant jeg et par nydelige Vintage-bilder fra Sagen. De skal rammes inn med hvite, “slitte” rammer… og være en del av et nytt vegg-collage som jeg skal se og få somlet meg til å bli ferdig med! Kan hende det kommer bilder når “veggen” omsider er klar.. :)

Jeg har tenkt meg på skattejakt i helgen også. Da skal jeg på antikkmesse i Vikingskipet, og der pleier det å være mye spennende for en nostalgiker!
Men nå er det vel strengt tatt natta og jeg burde sovet for lengst! Men det var disse bildene da, som er då vanskelig å legge fra seg……:)

mandag 26. oktober 2009

Å KOSE SEG INNENDØRS

er egentlig det aller beste med mørketida.
Høsten klamrer seg fast her på Østllandet, og selv om de gnistrende høstfargene har falmet litt, er det fortsatt veldig vakkert ute og en fryd å oppholde seg utendørs siden temperaturene enda er nokså "snille".Bild1 Bilde038Allikevel er det veldig godt å krype opp i godstolen med pledd, kaffe og katt som viktige “kose-faktorer”.  Levende lys, vakker musikk og fyr på peisen eller i vedovnen er heller ikke å forakte. Det viktigste er imidlertid interiørbladene!
Og ikke hvilke interiørblader som helst! 
Mine favoritter er:
Vakre Hjem & Interiør, LevLandlig og Magasinet Jeanne d`Arc Living. Minst ett av disse tre magasinene er et must når jeg skal slappe av og kose meg!

fredag 23. oktober 2009

SVUNNE TIDER

Et flott turområde jeg ofte bruker ligger i nær tilknytning til Hedmarksmuseet og Norsk Jernbanemuseum, og det er så absolutt verdt et besøk for en nostalgiker! 
Her er noen bilder fra området, og vi ser den gamle stasjonsbygningen fra Ilseng Stasjon som har stått på museet i mange år… Tenke seg til å rusle inn her for å kjøpe billett når man skulle ut på noe så sjeldent som en togreise! Vakre omgivelser både ute og inne, og en ganske annen opplevelse enn den man får idag når man haster igjennom på Oslo S  ……. Men slik er livets realiteter – selv for en nostalgiker!
Bilde016Bilde017
En vakker, liten tømmerbygning med flotte detaljer…



Bilde015

Dagens værvarsel ble presentert i form av et telegram festet til et vindu i stasjonens inngangsparti..

søndag 18. oktober 2009

NOSTALGI PÅ HØYT PLAN….

Bilde013
Da jeg var ute på tur idag kom jeg over denne lille idyllen: en velbrukt slipestein og en like velbrukt utedo i harmonisk samspill i høstsola… DET kaller jeg nostalgi på høyt plan! :)

torsdag 15. oktober 2009

BLOMSTERDAMENE

I Hamar ligger butikken BLOMSTERDAMENE
I hovedsak er dette et blomsterbinderi, men de har også en mengde vakre interiørartikler, bl.a. fra Jeanne d`Arc, House Doctor og Durance.
Bak disken står to svært hyggelige og dyktige damer, Toril (bildet) og Therese, som sammen eier og driver Blomsterdamene. 
 

Blomsterdamene_AutoCollage_7  
Den lille butikken er et skattekammer for en interiørgal nostalgiker, og har man god tid kan man kose seg riktig lenge blant nydelige blomster, bilder, puter, lysestaker, lykter, engler og alt annet som varmer et nostalgikerhjerte på en kjølig høstdag!  Vakker musikk, dufter og tente lys gjør opplevelsen perfekt, og det skal godt gjøres å gå derfra uten å gjøre en handel og ta med seg noen av herlighetene hjem…. 
En klokkeklar anbefaling: legg turen om butikken i Storhamargata 22!
    
Bilde042n62532266183_7990






    

Se også
BLOMSTERDAMENE PÅ FACEBOOK
Bilde049
Kontaktinfo:
telefon: 62520888
Hjemmeside: http://wwww.blomsterdamene.no
Email: post@blomsterdamene.no

tirsdag 13. oktober 2009

I DAG TRAFF JEG EN KATT….

da jeg var ute på tur. Den hadde nok tatt seg en liten avstikker hjemmefra for å utforske omgivelsene litt. 
Den mjauet og strøk seg inntil beina mine, og siden jeg var litt bekymret for at den skulle følge etter meg og komme alt for langt fra hjemmet sitt, så sa jeg til den…Bilde031.rolig men bestemt…at den måtte gå hjem.
Da slentret den på katters vis innover mot boligområdet igjen… stoppet et lite øyeblikk og kikket overbærende på meg..før den slentret videre, verdensvant,  med halen i været. 
Det slo meg at den sannsynligvis tenkte: “nå har et av de tobeinte, støle dyra med merkverdig pels tatt en avstikker hjemmefra igjen. Enda godt det ikke følger etter meg slik at det kommer altfor langt vekk fra katten som eier det ….”
Det var forresten nydelig høstvær og mange muligheter til å samle gode øyeblikk i dag også!

Kanskje du også vil like:
10 GODE GRUNNER TIL Å HA KATT

torsdag 8. oktober 2009

KJØKKENET VÅRT

Vi bor i et hus som er bygget i 1978, og i utgangspunktet er selvfølgelig ikke det noe drømmehus for en nostalgiker som elsker landstil og shabby og som aller helst vil at ting skal se ut som på oldemors tid. Huset var praktisk og godt vedlikeholdt da vi kjøpte det, men totalt uten sjarm og særpreg....akkurat som 70-tallshus flest!
Kjøkkenet var i klassisk 70-tallsstil; dvs lite, langt og smalt...og med en dør i hver ende. Innredningen satt som et "klistremerke" langs den ene langveggen, det var minimalt med skap- og benkeplass og følelsen av å oppholde seg i en korridor var påtrengende.
Størrelsen på kjøkkenet fikk vi ikke gjort noe med, men vi valgte å endre planløsningen totalt og åpnet opp mot spisestue/stue ved å lage en halv-vegg istedet for dører i hytt og gevær! Nå er plassen på det lille kjøkkenet utnyttet maksimalt og vi har fått metervis med benkeplass og skap, og ikke minst mange herlige kolonial-skuffer som er svært praktiske og rommer utrolig mye! Oppvaskmaskin og kjøl/frys er integrert med fronter lik resten av innredningen, og dermed blir ikke den nostalgiske følelsen ødelagt av glinsende hvitevarer.  Innredningen er faktisk en Ikeaklassiker som, ved hjelp av noen små endringer, har fått akkurat det nostalgiske og litt særpregete utseendet som vi  var ute etter.                 Bilde004
Dessverre har jeg ingen "før-bilder", men slik ser kjøkkenet ut idag... Vi er fornøyde med resultatet, og syns vi har klart å skape et trivelig og særpreget kjøkken – spesielt med tanke på det utgangspunktet vi hadde.
Bilde039HWSCAI8TBMKCAMDXJM7CA713CWUCADNCQIQCALGQWSSCA8ZQ0YYCAZDR6T4CA9XLF3ECAIJU07KCA98EJ6UCACQL6UJCA05B2A4CAZI04J8CA3DFP1ACAZKHC6ZCAKDDN73CA6Y9DKOCAPXM9KXCACJ411FBilde032

mandag 5. oktober 2009

RUNDT NESTE SVING.….

Bilde037
Hvis man er ute på tur på steder man ikke har vært før er det alltid spennende å se hva som dukker opp bak neste sving…. men det kan faktisk være spennende å gå på kjente stier også, for i naturen endrer ting seg til stadighet – og særlig i forbindelse med skiftningen i årstidene.
Jeg går lange turer så ofte jeg kan, og jeg syns det er spesielt flott å gå om høsten. Temperaturen passer meg utmerket og naturen er på sitt vakreste. Fargene og luktene er intense og været skifter fort. Det kan feks være like flott å være ute en dag det er blåst og regn som en dag vannet ligger blikkstille og solen skinner fra skyfri himmel!
På dagens tur gikk jeg på steder jeg har gått mange ganger før, men allikevel la jeg merke til endringer i farger, lys og lukter….
..og hver eneste gang oppdager jeg små detaljer som jeg aldri har sett før – på bygninger, busker og trær eller rett og slett hos mennesker man møter langs ruten.

Å være ute skjerper sansene! Det er balsam for kropp og sjel!

Her er noe av det jeg så på turen min idag:
Les mer om høst

fredag 2. oktober 2009

LYKKEN ER EN HVIT SKOHYLLE...

Jeg er så strålende fornøyd med denne flotte skohylla at jeg bare MÅ vise den fram for den som måtte kikke innom bloggen… Den er laget etter spesialmål hos Landcharm og ble akkurat slik jeg ønsket meg! 
Ta en titt innom nettsida til Landcharm. Der er det mye “snadder” for den som liker landlig og nostalgisk interiør!

Bilde014  Bilde017
















for å komme til nettbutikken

torsdag 1. oktober 2009

SKAFFERIET

HVIS du aldri har tatt deg tid til å utforske de brede bygdene rundt Mjøsa, så er det absolutt på tide du gjør det! Det er masse å se og gjøre, og det er mange muligheter til å finne roen og få noe godt å spise i vakre omgivelser.


SKAFFERIET  ligger ytterst på Helgøya, som faktisk er Norges største innlandsøy og som ligger midt i Mjøsa.
Når man kommer så langt som til Brumunddal, tar man av til Nes og følger vegen til Tingnes og deretter over brua til Helgøya. Når du først er på "Øya" er det ingen sak å finne fram til Skafferiet, som ligger i tilknytning til gården Hovinsholm. Hovinsholm er en gammel tradisjonsrik gård med røtter helt tilbake til sagatiden. Det har bl.a stått både kirke og kloster der og allerede før Norge ble samlet til ett rike ble det bygget fylkeshov for Hedmark på Hovinsholm.

 KJØRETUREN fra Nes og ut til Hovinsholm er en nytelse i seg sjøl, og har man finvær er det faktisk absolutt verdt å stoppe etter vegen og sette seg ned og nyte utsikten. Har man mulighet til å ha med seg sykkel er Helgøya utmerket egnet til en "rundtur"! Turen er på i underkant av ei mil, og Skafferiet ligger omtrent midtveis på runden.

BESØKET på Skafferiet starter når man er vel innenfor det hvitmalte stakittgjerdet. Da kan man rusle bort og finne seg en plass og slå seg ned i hagen. Hvitmalte bord og stoler i gammel stil - som selvfølgelig passer utmerket til omgivelsene ellers - er plassert innimellom epletrær og under èn og annen gammel eik.
Mange vil nok imidlertid starte besøket med en runde i den lille butikken, og her kan du finne alt fra de nydeligste små babyplagg til vakre serviser og velpleiende baderomsartikler... alt selvfølgelig i nostalgisk, landlig stil.

DUFTEN AV NYBAKTE KAKER OG KAFFE slår imot deg når du kommer inn døra på Skafferiet, og etter en runde i butikken er det nesten uungåelig å føle en sterk trang til å smake på de velduftende herlighetene! Alle kakene er selvfølgelig bakt på stedet, og gjerne med ingredienser fra gården eller området rundt. Porsjonene er usedvanlig rause og gratis påfyll på kaffen er en selvfølgelighet. Man har sågar opplevd at Skafferiets frue går rundt og skjenker i påfyll til kundene, og DET er ikke hverdagskost lenger! Servisene man spiser og drikker fra er selvfølgelig også som tatt rett ut fra oldemors kjøkken, så alt er godt tilrettelagt for en herlig og velsmakende opplevelse i nostalgiens tegn.
Undertegnede har forøvrig satt til livs opp til flere rause biter av den usedvanlig velsmakende GULROTKAKEN i løpet av sommeren, og den kan anbefales på det sterkeste!

FORNØYD OG METT i magen - og gjerne med en liten (eller stor!) pose med det man eventuelt falt for fristelsen til å kjøpe i butikken - kan man nå se fram til en herlig kjøretur (evnt sykkeltur) tilbake, med nydelig utsikt over Mjøsa og bygdene rundt.
Fra østsida av øya er det faktisk ikke lange biten over til Hamar og Stangelandet, og sommerstid er det selvfølgelig stor båttrafikk her.
På andre sida av øya ser du over mot Kapp, Skreia og Gjøvik og båtturen er ikke lang over til "gærne sida" heller!

DENNE LILLE TUROPPLEVELSEN egner seg utmerket som dagsutflukt for den som bor i Mjøsdistriktet, men det er også gode muligheter til å overnatte i området. (se linker)
God fornøyelse til den som legger ut på tur til Skafferiet. Du kommer ikke til å angre!

June


LINKER:

http://www.skafferiet.no/  café og landlivsbutikk
http://www.sveinhauggard.no/  gård & historisk pensjonat
http://www.nerlien-gard.no/  gårdsovernatting
www.home.no/slaatten gårdsovernatting
birger.eskerud@c2i.net  Eskerud Gård gårdsovernatting
http://www.hoel-gaard.no/  bespisning og overnatting