torsdag 26. november 2009

Å velge de hyggeligste juleforberedelsene...

Hvis du leste det forrige innlegget mitt om 10 fantastiske råd for en vellykket førjulstid husker du kanskje at et av rådene dreide seg om å velge ut de hyggeligste forberedelsene til seg selv.... :)
Å binde den store julekransen hører definitivt til de hyggeligste juleforberedelsene, og i år skal jeg til Balke Gård på kransekveld...
Jeg er nemlig èn av de heldige som skal få gleden av å lære å binde en skikkelig julekrans på Stabburet hos Marianne. Den 8.desember skal det skje, og det gleder jeg meg virkelig til!
Har ikke julestemningen kommet av seg selv innen den tid, regner jeg med at den kommer i bøtter og spann i løpet av kvelden!
Dere kan sikkert lese om kransekvelden etterhvert i Mariannes egen blogg Balke Gård  , men det kan tenkes at det dukker opp et og annet bilde og litt skriverier her inne hos meg også.
Jeg gleder meg iallefall veldig!


Ha en riktig fin novemberkveld!

Klem
June


Bildet av den flotte kransen er lånt fra Mariannes blogg
Balke Gård

fredag 20. november 2009

Hurra!

Neida, jeg vet at det ikke er 17.mai, men i går ble jeg den lykkelige eier av åtte vakre julekurver som Kerstin i Mitt Hvite Hus har laget. De var enda flottere i virkeligheten enn på bildene hos Kerstin, og mitt mildt sagt elendige mobilkamera kan på ingen måte gjengi kurvene særlig bra. (Jeg venter forresten med lengsel mot å kunne ta i bruk mitt nye "ordentlige" kamera, som er bestilt og på veg til meg i disse dager! )
Her er iallefall et bilde av de vakre kurvene. De koster kr 25 pr stk, og Kerstin sender dem gjerne pr post.
( gå inn på bloggen hennes: http://mitthvitehus.blogspot.com/ )


















Det ble rene julekvelden i går, for i tillegg til pakken med kurvene fra Kerstin, kom en pakke med litt forskjellig som jeg hadde bestilt fra nettbutikken til LuneHjem. Foreløpig har jeg bare tatt noen bilder av de nostalgiske julekortene jeg fikk. Resten venter jeg med til jeg har fått det nye kameraet.....


Se Jan Bakers Jubileumsutstilling














For den som liker varm og underfundig humor og dyktig håndtverk fra en internasjonalt anerkjent maler og grafiker, kan det anbefales å ta turen innom Gulden Kunstverk (på Steinberg mellom Mjøndalen og Hokksund) for å ta en titt på
Jan Bakers jubileumsutstilling som åpner lørdag 21. november kl1200.
Min evigunge onkel fyller 70 år i desember og har i den forbindelse en separatutstilling hvor han stiller ut både maleri og grafikk.
Utstillingen kan ses frem til 13. desember.

For mer info klikk på linken nederst.







Jan Bakers 70-årsjubileumsutstilling

søndag 15. november 2009

Tid for å planlegge den store julekransen...

















Det er på tide å begynne å tenke på "den store julekransen" - iallefall hvis man vil plukke noe av det man skal bruke ute i naturen eller i hagen.
Denne flotte kransen laget Heidi i Blomsterplukk til julen i fjor..
Besøk gjerne bloggen hennes og se mer av Heidi på:
http://blommashage.blogspot.com/search/label/Julepynt

tirsdag 10. november 2009

Å drømme om jul...














Det er litt over 6 uker til jul, men det er lov å drømme seg bort litt allikevel...
Jeg kunne simpelthen ikke dy meg, men måtte sette sammen et lite "julekollage".

Denne lille jenta drømmer om jul - slik julen var for lenge, lenge siden...

søndag 8. november 2009

Farsdag

Siden faren min døde da jeg var 17 år har jeg som oftest vært på grava hans og tent lys på farsdagen. Det har jeg gjort idag også, og det kjennes alltid godt å ta en tur dit. Jeg slår av en prat med ham og oppdaterer ham på de siste nytt og diverse familieanliggender....(!)
Til informasjon for den som måtte undres litt over det siste, så fører jeg ikke høylydte samtaler med ham....slik at jeg står i fare for å bli fraktet bort av sjukehuspersonell i hvite frakker.. :))



Her er et bilde av pappa den gang han var riktig ung og tjenestegjorde i flyvåpenet.

mandag 2. november 2009

Bare noe jeg har puslet med idag...


Siden det er skikkelig "innevær" her på østlandet idag har jeg puslet litt med bildekollage. Jeg er slett ikke særlig dyktig, men lærer stadig, og får mange gode tips fra dere mer erfarne bloggere!

Jeg ble bl.a tipset om redigeringsprogrammet PhotoScape, og det er det jeg har benyttet her...
Skulle noen få lyst til å kopiere noen bilder etterhvert så er det bare koselig, og da blir jeg veldig glad hvis man linker bildet til Nostalgi&Skriverier! http://www.nostalgiskriverier.blogspot.com/

Tipset om PhotoScape fikk jeg foresten fra Anita i Duse Drømmer http://dusedrommer.blogspot.com/
Takk Anita!