søndag 28. mars 2010

LITT PÅSKESTEMNING PÅ BADET


Syns det er koselig å lage litt påskestemning på badet - med svært enkle midler: noen gule tulipaner, en gul skrubb og ei lita flaske sitronsåpe...og vips så har man vår og påskestemning under morgenstellet også! 



Den vesle lysekrona på badet er vakker å se på, men akk så kjedelig å rengjøre! I går fikk den en sårt tiltrengt vårpuss, og da angret jeg en stakket stund på at vi ikke valgte downlights istedet for lyskrone! ...men jeg kom fort til fornuft igjen!
Noen som har gode tips om enkel og effektiv rengjøring av lysekroner? Jeg har flere, og tar mer enn gjerne i mot smarte tips som gjor renholdet enklere!



Litt vårstemning på sølv- og sinkfat i stua....med blant annet nydelige "shabby-roser" fra Blomsterdamene :




...og tilslutt en liten oppdatering på lille Petter - som har blitt både husvarm og vågal:

Petter vil leke med Kajsa - som er litt skeptisk til den lille urokråka
Rampestreker er interessant...
..og kvister er interessant.

Fuglemat er veeeeldig interessant!

...og velegnet til en liten formiddagslur!


Fortsatt god søndag!


lørdag 27. mars 2010

GULLKORN FRA BARNEMUNN

Musklene er noen slags nakkekoteletter som vi har i armene...
(Sindre 6 år)


Hvordan man kan se om to personer er gift med hverandre?? Du må kanskje gjette, men en god ledetråd er hvis de skriker til samme barn.
(Sebastian 8 år)








Arsenikk er et sterkt krydder som lett kan ødelegge hele middagen.(Robert 9 år)



Kneskålene er to skåler som sitter under kneet i tilfelle man får vann i kneet.
(Emma 7 år)





 
 
 
 
 
 
Blott til glede og lyst!


onsdag 17. mars 2010

Her er PETTER!

Det har ligget i kortene en god stund at det skulle komme en ny firbent kompis inn i familien, og nå er han på plass!


Han heter Petter - etter en ikke helt ukjent trønder som går vanvittig fort på ski - og han er sju uker gammel.
Han ble hentet i Fåvang i Gudbrandsdalen i går, hvor han har bodd siden han og de fire søsknene hans ble født.

Petter skal aller først få lære seg å bli stueren og bli kjent med de andre firbente beboerne her. Etterhvert skal han få være mye i skogen og lære seg at han faktisk er elghund....og forhåpentligvis blir han smått om senn en nyttig og artig kar å ha med seg på elgjakt for husbonden og de andre på jaktlaget.

Dere kommer nok til å få se mer til Petter og hans hverdag...

Ha en fin onsdag alle sammen!



For den som måtte ønske å lese mere om Petter og jaktlaget han etterhvert skal bli en del av så har husbonden en jaktblogg der han sikkert kommer til å holde leserne oppdatert om Petters utviklingen - sett med jegerens øyne:  FARLIGPOSTEN

mandag 15. mars 2010

VOTTER, VILLMARK OG VELSMAKENDE VARER


I helga var deler av familien på Villmarskmessa i Vikingskipet. Vi hadde selskap av gode venner og flere tusen andre som hadde tatt turen dit. 












Der var det et nærmest uendelig utvalg av varer og produkter man kunne kikke på, kjøpslå om og ikke minst smake på.
Siden jeg ikke er nevneverdig interessert i våpen, jaktklær eller annet "friluftsutstyr", var det Bondens Marked som vakte min interesse. Bondens Marked består av en rekke ulike småskalaprodusenter fra fjern og nær - og smaksprøvene satt løst i Vikingskipet! Man kunne "ta runden" og nærmest spise seg mett på alt fra saftige gjeddeburgere, smurte tjukklefser, rabarbrasyltetøy og blåbærsirup til nydelig gravet laks, herlige oster eller spekemat og flatbrød. Her bugnet det av de lekreste produkter - selvfølgelig tilberedt på gammeldags vis av førsteklasses råvarer fra produsentenes egne avlinger. Kort sagt en særdeles velsmakende opplevelse!


Herlige tjukklefser med Mjøskrem fra Kjevla Bakeri på Hamar fikk bli med hjem i den grå papirposen...






...sammen med frisk salatdressing av plomme og eplecideredikk fra Frukt og Juletregården i Lier og nydelig økologisk honning med kanel fra Røisilien Bigård på Minnsund

...og disse flotte hjemmestrikkede vottene...(som er omsorgsfullt laget av en kreativ sjel som jeg ikke engang husker navnet på!)


Salatdressingen og honnigkrukka tar seg flott ut på kjøkkenbenken også - i tillegg til at innholdet smaker godt. Honningen med kanel skal ifølge produsenten egne seg utmerket til å smelte og helle over vaniljeis.... nam!

Ha en fin uke!

onsdag 10. mars 2010

KOSETUR

Vi har vært på kosetur til Lillehammer idag, og da ble det tid til en liten sving innom en interiørbutikk eller to...eller tre. :)
Det var imidlertid ikke så mye som ble med hjem fra disse butikkene - og det var slett ikke meningen heller - men litt småtteri ble det da.


Blant annet et par koselige, vårlige krus og matchende servietter. (Fra Åhlèns)



De har fått plass på "grynhylla" sammen med Green Gate-krusene mine siden jeg syns de passet fint sammen med dem.

Vi spiste deilig kyllingsandwich med pesto, drakk nypresset juice og avsluttet med en riktig god kaffe latte...før vi satte nesa hjemover. Været er helt nydelig idag, så kjøreturen hjem langs Mjøsa var en fryd! 


Til alt overmål lå nyeste nummer av Vakre Hjem & Interiør og ventet på meg i postkassa da jeg kom hjem. Kan det bli bedre??


Ha en fortsatt fin uke alle sammen!

tirsdag 9. mars 2010

HVIS MAN LEGGER GODVILJEN TIL...

...så er det mulig å finne små vårtegn nå om dagen her på østlandet også, selv om det er mye snø og 15-16 minusgrader om natta.
I dag har jeg tatt med meg kameraet ut - i nydelig solskinn - og funnet noen små, men ganske sikre vårtegn.














Sola varmer så godt om dagen at snøen smelter på taket. Lyden av "takdrøpp" er et lite, men sikkert vårtegn.
















Trappa begynner å bli snøfri. Det er et lite - men sikkert - vårtegn...
















Det er herlig å kunne sette klesstativet ut på trappa "på lufting" igjen - og oppleve at sola varmer nok til at klesvasken tørker. Igjen et lite - men sikkert - vårtegn.




Undertegnede har "tjuvlånt" sin kjære datters "luftige crocks" (uten sokker nedi selvfølgelig) for å gå til postkassa... Et ganske sikkert vårtegn faktisk! :)



Og det beste av alt: dialekttempen på veggen viser en mellomting mellom "mildt" og "vart"....
DET bærer iallefall bud om at sola er i ferd med å bli vårvarm!
Så får det heller våge seg at man må fyre opp i ovnen så fort sola går ned, og at dialekttempen viser mellom "hævkalt" og "kalt" når man kommer ut om morran.... Det går mot vår. Ingen tvil!



torsdag 4. mars 2010

DET GODE LIV MED TASSEN

Husets herre, tolv år gamle Tassen, har - som katter flest - en særegen evne til å slappe av og nyte livet...
I dag hadde Tassen funnet seg ei god dyne som egnet seg alldeles utmerket til dette formålet, og jeg kunne simpelthen ikke dy meg: jeg bare MÅTTE ta bilder av den rødhårete herren!
Han lot seg forresten ikke forstyrre noe videre, men glippet noen ganger dovent med øynene, gjespet og sov videre.

Les også gjerne denne:


HA EN FLOTT TORSDAG!

mandag 1. mars 2010

VINTERPRAKT


Jeg har "surfet rund" i Blogglandia i flere timer idag, og har storkost meg med mange flotte innlegg. Noe av det som imponerer mest er alle de vakre bildene som er lagt ut på de forskjellige bloggene. Her i Blogglandia finnes det tydeligvis mange dyktige amatørfotografer!! :)

Inspirert av dette tar jeg sjansen på et aldri så lite "oppsamlingsheat" av mine egne vinterbilder. Håper de kan være til glede for noen av dere!