fredag 6. august 2010

Farlige fristelser og fine ben!

Det er neimen ikke lett å holde sin sti ren! I mitt tilfelle betyr det at jeg stadig drasser med meg ting og tang hjem som jeg strengt tatt ikke trenger - eller...som jeg overhodet ikke trenger! 
Når jeg er ute i et eller annet ærend har jeg en egen evne... eller uvane ville nok noen si ...til å "snuble innom" andre steder langs ruta.  Steder der man kan få tak i upraktiske, unyttige og aller helst gamle ting man slett ikke hadde planlagt å kjøpe!

Jeg har stor glede av disse tingene, og finner som regel et bruksområde til dem - enten det er som nyttegjenstander eller "blott til lyst"....De jeg bor sammen med derimot, deler ikke min interesse for blomster og lykter, shabby møbler, gamle sinkbøtter med hull i eller rustne sykler som kun egner seg som dekorasjonselement i hagen.
"Synd for dem" tenker jeg!

Disse gamle brillene er arvegods og mildt sagt velbrukte. De er så slitte at stengene er loddet etter "materialtretthetsbrudd"! Det var selvfølgelig ingen andre som ville arve dem..."Folk er rare" tenker jeg!
(Den vakre, lille skriveboka under brillene er forøvrig laget av tusenkunstner og blogger  Berit T.  Hun lager så mye fint!
Du kan gå inn på bloggen hennes ved å klikke på navnet hennes - eller du kan gå inn på hennes lille nettbutikk HER .)


Den lille vasen i fattigmannssølv på bildet til høyre er kjøpt på sommersalg hos Blomsterdamene i Hamar. De holder til akkurat slik at det er "vanskelig" å unngå å svinge bortom når jeg har vært på tur eller trening...og da har jeg alltid en voldsom dragning mot døra der. Det samme gjelder Gave & Interiørglede . De forhandler GreenGate... og veeeldig mye annet fint! Slike små nødvendigheter som disse såpene for eksempel...
Derfra er det bare et middels dårlig steinkast bort til Vintage Piken:"Man har da fortjent en påskjønnelse etter trening" tenker jeg...

Denne lille bollen (som ligner på en miniutgave av Emils suppebolle!) har jeg kjøpt for 10 kr hos Sterud Brukthandel .
Bollen er simpelthen perfekt til syltetøy...og godis!!
Hos Sterud Brukthandel har jeg også kjøpt den store, glaserte krukka - for en femtilapp! Det var forøvrig der jeg kjøpte bordet som jeg viste i forrige innlegg også.
Jeg bor akkurat midt i mellom to småbyer, og reiser jeg vestover ramler jeg innom både Blomsterdamene , Vintage Piken og Gave & Interiørglede. Drar jeg derimot østover...ja, da er jeg simpelthen nødt til å kjøre forbi både Sterud Brukthandel og Antikviteten... Det vil si: det er akkurat det jeg ikke gjør. Jeg har store problemer med å kjøre forbi! Bilen STOPPER!  ...og jeg ramler ut av bilen...mens jeg stritter i mot alt jeg kan! 
"Rar bil" tenker jeg...

Flaskene med blomstermotiv er fra Nille. Der ramler jeg tilfeldigvis innom når jeg har vært på Kiwi og handlet. Ligger så "lagelig til" liksom. Samme inngang... 

Dessuten er det flere fristelser på samme sted:
Der holder nemlig Blomsterfryd til også.
De hadde denne "rosekassa":


Derfra kommer også den etterlengtede hatteesken fra forrige innlegg:

Veldig ofte...når jeg skal dit for å handle matvarer og andre nødvendigheter... begynner beina mine å leve sitt eget liv! De svinger inn mot Blomsterfryd enda jeg kjemper med nebb og klør og veiver med tom lommebok for å unngå det! Men beina fortsetter!
"Rare bein!" tenker jeg...

Enten man reiser mot øst, vest, sør eller nord finnes det alltid en Kid-butikk  !! De popper opp på de merkegligste steder hvor man har viktige ærender! Da kommer jeg ofte til å tenke på at det "alltid" er salg på Kid! ...og sist jeg var der så var det 70% avslag på en mengde varer!..som det heter.
Da formelig ropte dette herlige, store teppet til meg at jeg skulle kjøpe det!
"Rart med tepper som roper!" tenker jeg...


Når det gjelder dette teppet så kan ikke engang jeg forklare hvordan det havnet her i huset! Det vakre roseteppet (og melkeflaskene litt lenger oppi innlegget her) kommer nemlig fra nettbutikken LuneHjem , og ingen kan vel med hånda på hjertet påstå at man tilfeldigvis "surfer innom" en nettbutikk når man utfører andre, nødvendige ærend?!!..eller??

Det er neimen ikke lett å holde sin sti ren! Det er nesten umulig å la være å komme drassende hjem med all verdens duppeditter og snurrepipperier når man møter fristelser overalt! ...og jeg trenger iallefall ikke å ledes inn i fristelsen. Jeg går sjøl!
Det vil si: beina mine - de korte, kabbete, men velfungerende beina mine - går sjøl! "Fine bein!" tenker jeg...

Ha en strålende august-helg alle sammen!


32 kommentarer:

tove sa...

Hei hei
Godt det finnes flere som bare snubler innom her og der. Mye fint du får med deg på turene dine da
Ha en fin helg
klem Tove

Anne-Britt sa...

Hei hei. Tusen takk for koselig hilsen i bloggen min :) Så masse flott du har funnet da. Digget de små flaskene du fant hos Nille. Synes også det er kjekt gå på brukthandel. Synd de andre i familien ikke deler dette, er jo masse flott rundt omkring. Flott blogg du har. Ønsker deg en flott helg.

Sylke sa...

Det er godt at du fant noe fint :)

Jeg kommer nok innom av og til, selv om det blir andre tider framover... Ha en god helg!

Klem

Mitt hvite hus sa...

Herlig June..kjenner meg så igjen... man må bare ha liksom..trenger man det NEI...elelr jo kanksje.. hihi..

kjemepflotte ting du har fått med deg alt fra krukken til pleddene... og der fikk du meg jammen inn på tanken om at jeg må innom kid en tur...


ha en fin fin helg..

klemmer =)

Zans sa...

Koselig og lese bloggen din June :) ønsker deg en god helg

Violetta sa...

He-he, fine ben! Ja kanskje det er det man skal kalle det. "Det e'kke meg altså, det er bena mine!" Regner med gubben går på den glatt.
Så lenge vi ikke satser verken gård eller grund er det vel nettopp slike ting som gir et lite piff i hverdagen. Vi kunne jo drevet med verre ting ;-)

Kos deg med alt det fine du har, og god helg!

-Mia- sa...

Så koselig og morsomt innlegg! :-) Det der er vel noe vi alle kjenner til... :-) Ha en fin helg!! Klem

Ruths datter sa...

Veldig trivelig dette innlegget. Og jeg kjenner meg igjen. Gubben sukker og lurer på hvor vi skal ha alt.Jeg finner en plass vet du.
Ønsker deg en fin helg

M sa...

Svingte innom og ville si at jeg har vært her!
Det blir ikke mye tid til å ta besøksrunder for meg...med Bloggedamer40+ og alt...
Ønsker deg en fin lørdagskveld, stor klem, M

Littshabby littslitt og baremitt. blogspot.com/ sa...

Hei! Takkf or koselig kommentar på min blogg - for da fant jeg din! Gjett om jeg kjenner meg igjen i det du skriver - og gjett om jeg kommer tilbake til bloggen din! Ha en fin helg♥, klem Cecilie

Janniche sa...

Hei June!

Tusen takk for koselig kommentar!:)

Skulle ønske jeg kunne si at huset på bildet er mitt... Men, ja, vi var på tur på Troldhaugen, hvor Grieg bodde en gang for lenge siden!

Veldig fint der, og ikke så mange hunder - så et perfekt sted for en liten pus å gå på tur! Han koste seg veldig!
Og han holder seg alltid i nærheten av meg, så da slipper jeg å stresse med bånd og sånt.

Så fin pus du har også! Nydelig farge!! Og kjempefine bilder! Du har god smak;)
Jeg legger meg til som følger her, og en link på min side hit. Er det ok?

Ha en fortsatt finfin helg!

Klem fra Janniche og Leon:):)

helle - pirettehuset.dk sa...

For et smukt og harmonisk indlæg idag, June! Jeg kan rigtig godt lide din romantiske stil!

Klem fra Helle

ps: 10 kr. for den bowle????? Billigt..

salige lavendel sa...

Hihi, det høres ut som det er litt farlig for deg å bevege deg utenfor stuedøra...Fordelen med å bo i en liten by som mandal er at fristelsene ikke er så veldig mange! Her er det mer naturen som frister, og den bruker jeg jo i fulle drag. Du får vurdere og flytte hit hvor verken bilen eller bena vil føre deg til altfor mange fristelser =)
Det var forøvrig noen herlige bilder i dette innlegget. Ha en koselig kveld. Klem fra Ann-Helen

Malina sa...

Så mye pent! Jeg er akkurat som du. Bare tilfeldigvis ramler innom diverse butikker. Vet ikke hordan...det bare skjer... :o

Ha en fortsatt fin helg:)

Lenemora sa...

Hei!
Staubø i Kilsund ligger i Tvedestrand kommune hvis jeg ikke tar helt feil. Det er skiltet dit, men statuene er godt gjemt i en privat hage litt fordbi sentrum i Kilsund, tror det er merket greit til Staubø. kommer du dit, er det sikkert bare å spørre noen som bor der, det er et bitte lite sted så alle kjenner nok til skulpturene ;-)

Ha en fin kveld!

Klem Lene

Fossestua sa...

Yes! Endelig en sjelsfrende som forstår dette med at bena lever sitt eget liv avogtil (kremt...ofte! )!!! Jeg skønner så innmari godt hva du mener *glis*
Skulle bare ønske samboeren også kunne forstå dette, hihi :)
Takk for artig lesning, du har akkurat gjort livet mitt lenger! Siden en god latter som kjent forlenger livet :)
Klem fra Lise

June sa...

:) Ikke alltid like lett å styre unna butikkene nei. Spesiellt ikke de som har ting som roper etter deg,hehe!:)
Det var uansett mange flotte ting!
Tusen takk for mange koselige hilsner fra deg i det siste! Det setter jeg stor pris på.
Og ikke minst, takk for flott svar ang overnatting ved Astrid Lindgren verden! Satser på det til neste år!:)

Klem June

Hjerterom sa...

Hei :)
hehe,bra innlegg :)
Kjenner meg igjen ja.
Mye fint du har kjøpt,er vel nødvendigheter alt dette;)
Likte så godt det roseteppet ditt.
Fin blogg du har!

Klem Siw

Hilde Heimdal sa...

så mange fine bilder såååå mye fint !!! :))))

du den såpekoppen kommer til uka håper jeg eller uka etter :))))

ChezJeanette sa...

Hehe, jeg kjenner meg absolutt igjen i det du skriver! Du finner virkelig mye flott!

Tusen takk for de flotte kommentarene du skriver på bloggen hos meg. Det er virkelig koselig!

Klem Jeanette :-)

Bossa sa...

Hei på deg. Koselig at du vil følge meg. Nettopp oppdaga det.... Legger meg til hos deg også. Koselig innlegg du har. Har akkurat maken bein som meg når det gjelder å trippe inn i butikker. Bare det at her er det ikke så mange av dem. Butikker altså.... Og mye rart blir med meg hjem.
Ha en super ny uke. Klem :O)

Bossa sa...

Fnis.... har visst fulgt deg lenge jeg.......

Tovepia sa...

Herlig innlegg!! Synd på dem som ikke har samme interesser:D
Herlige tepper og såå mye flott du viser her.

Koselig blogg du har, så jeg leger meg som følger.
Klem fra meg;)

Tovepia sa...

Hei på deg igjen, ja jeg har en bloggbutikk som jeg har linket til og som du finner i høyre kolonne øverst;) Du er hjertelig velkommen innom
http://tovebua.blogspot.com

Klemmings;)

TONE sa...

GOD MORGEN....
Tusen Takk .....for kommentar på bloggen min. Det herlige bordet på verandaen er mannen min som snekkra sammen en kveld....stokkene er gammle og flotte =9 Er så fornøyd!!!
Du verden for mye søt du har funnet på din vei...jeg må lese resten i aften...da jeg nå må på jobb....=( Mye gøyere å sitte her...ja ja ..Ha en deillig dag da du!!!

Klemz
Tone

ANETTESHUS.COM sa...

Her var det mye lekkert!! Kjempe-fine bilder:)

Takk for hyggelig hilsen:) Ha en fortsatt fin uke:)

Klem klem
ANETTE:)

Sveitserhus og rosehage sa...

He he. Ikke så lett det der, nei... Jeg sliter litt med det samme selv. Og i hvert fall har jeg arvet mye som ingen andre vil ha. :) Mye lekkert du hadde skaffet deg der!

Takk for koselig hilsen inne hos meg.

Ha en fin dag!

ZanZ sa...

Hei hei,
Tusen takk for hyggelig kommentar på vår nye blog :)
Ha en din dag!
Hilsen ZanZ-jentene

Ingvild sa...

Hihi. Så herlig innlegg... Sitter her og ler og kjenner meg så alt for godt igjen! Nydelige ting du har skaffet deg på dine avstikkere...

Ha en fin onsdag,
klem,I

Trines Hus og Hage sa...

Hei June!
For et artig innlegg! Godt skrevet, herlig lun humor og jeg kjente jo igjen de fleste av stedene. Masse fint har du kjøpt også. Ja, det er vel slik med mange av oss, at vi bare må ha om man trenger eller ei. Man kan alltids få bruk for...
Klem Trine

heidi sa...

He he, du June... jeg kjenner meg igjen her ja - rare tingen! Jammen kommer det mye fint ut av at de rare, fine beina dine snapper opp signaler direkte fra hjernen din, de som hopper bukk over all sensur og alle kjedelige skal ikke, bør ikke trenger ikke....
Tror nok at de andre i huset ditt egentlig ser hvor fint og koselig det blir til slutt, - kan ikke skjønne annet!

Klem fra meg - og stol på beina dine du!

Medusa sa...

Hehe, nå lo jeg godt☺
Kjente meg så vel igjen at enkelte kroppsdeler ikke "lystrer"☺ For meg så gjelder det både når jeg "plutselig" har kommet ut av en butikk og ikke skulle handle noe, men man HAR "pose", men også når jeg ikke skal f.eks spise godis, så ligger det "plutselig" i munnen da gitt.
Ja, det er mye rart☺
Ha en fin helg og kos deg med alle "skattene" ☺