fredag 11. desember 2009

Jul på Skafferiet

En av mine absolutte favoritter er  Skafferiet på Hovindsholm (Se også tidligere innlegg om Skafferiet )
I går var jeg på en liten "juleutflukt", og turen gikk altså dit.
Skafferiet på Hovindsholm finner du ytterst på Helgøya, Norges største innlandsøy, som ligger midt i Mjøsa. Kjøreturen til Helgøya og Hovindsholm er faktisk i seg selv ganske spennende.
Langs veien finnes blant annet noen av landets vakreste gårder, og flere av dem er åpne for besøk og har gjerne en hyggelig gårdsbutikk. De tilbyr ulike former for servering og mange flotte produkter.
Man finner også flere kreative, små foretak langs veien til Hovindsholm, og èn av dem er Galleri Hjerterom, hvor designer Edel Urstad har verksted og showroom for sin lekre kolleksjon Edel Design . En ikke helt ukjent dame ved navn Michelle Obama reiser faktisk fra Norge i Air Force One i dag som den lykkelige eier av noen av kreasjonene fra Edel Design!
 
Det store bildet er lånt fra Edel Designs hjemmeside 

Men mitt mål for dagen var altså Skafferiet på Hovindsholm, og her er noen bilder derfra..
 
Snøen mangler, men ellers er det så absolutt julestemning på Skafferiet! Og det er ennå et par uker til den store høytiden, så det er fortsatt gode muligheter for at vi skal få en hvit jul i år også...slik som på dette bildet tatt fra mjøsstranda for bare ei uke sida...


Nostalgi og jul såvel utendørs som innendørs i den herlige landbutikken..


Masse nostalgisk julepynt og interiørartikler i landlig stil....


Jeg kan tenke meg at det måtte være omtrent slik å komme inn i en landhandel for hundre år siden... en smilende innehaver av Skafferiet , Charlotte Helene Sveinsen, bak disken. Her serveres også de nydeligste hjemmebakte kaker..feks gulrotkake (som er min favoritt), ostekake, kringle, sjokoladekake... i rause porsjoner med kaffe, te eller gårdens limonade til.
Skafferiet ligger altså inntil den historiske gården Hovindsholm, der Charlotte forøvrig er husfrue.

Litt julepynt, noen julegaver og to svulmende gulrotkaker med ostekrem ble med hjem, pakket i koselige papirposer slik de gjorde det på oldemors tid! :)
Turen hjemover bød på flere interessante opplevelser, og man passerer blant annet Helgøya Kapell.
Utenfor kapellet finner man en minnetavle over den norske maleren Peder Balke. Han var født og oppvokst på Helgøya og bildene hans er å finne i en rekke kjente gallerier, som for eksempel Nasjonalgalleriet i Oslo og Musée du Louvre i Paris.Så bar det hjemover, og på turen plukket jeg opp min 18-åring fra skolen. Hun satt og ventet med en skadet hånd....ballspill kan gå hardt for seg... og dermed rakk jeg jammen en tur innom legevakta med henne også. Hånda går det bra med. Den er nok snart i orden igjen! :)

Skafferiets julebutikk kan anbefales på det sterkeste for den som bor nær nok til å ta turen. Det haster imidlertid litt for den som vil ha med seg årets julebutikk. Sesongens siste åpningsdag er søndag 13.desember. Men i mai åpner Skafferiet dørene igjen for sommersesongen, og da er det minst like flott der! Les gjerne tidligere innlegg om Skafferiet.

Ha en strålende helg!
Klem
June

5 kommentarer:

Mitt hvite hus sa...

Heisan


håper du har det bra i julestria..

Et herlig innlegg... dette må jo være verdt et besøk skjønner jeg.. en gang man er på den kanten av landet..


Nydelige bilder...

ønsker deg en fin advents helg , den tredje i rekka...

Klem Kerstin

Sylke sa...

Det hørtes veldig hyggelig ut med denne turen, og fine bilder som du har tatt.

Lykke til med den skadde 18-åringen din... Håper det fort blir bedre.

Loppe Leah sa...

Koselig blogg du har :) Takk for koselig hilsen og godt tips inne hos meg..
Ønsker deg en fin fredagskveld!

merethe sa...

Det er så kosleig på Skafferiet :) Var dere en tur i sommer, men har dessverre ikke fått tid til å besøke julebutikken.

God helg!

Blogger sa...

BlueHost is ultimately one of the best hosting provider with plans for any hosting needs.