mandag 28. juni 2010

Hvil i fred, Bæppa


Er bare innom for å erkjenne at jeg har falt fullstendig av "blogg-lasset"! Ikke har jeg laget noen nye innlegg, ikke har jeg lest eller kommentert alle de flotte bloggene jeg følger....og aller verst er det at jeg ikke engang har avsluttet min Green Gate Giveaway skikkelig! Grem...!
Årsaken er nok at etter konfirmasjonen i mai ble min stefar (Bæppa som ungene alltid har kalt ham) dramatisk dårligere av sin leukemi. Han hadde sterk livsvilje og tydeligvis et sterkt hjerte ( i tillegg til at han hadde et usedvanlig VARMT hjerte!) og han måtte kjempe lenge før han fikk sovne inn.
Tirsdag 22.juni, tidlig om morgenen, gikk Bæppa ut av tiden. I morgen, tirsdag 29.mai, skal vi følge ham på den siste turen og ha en liten minnestund etterpå. Idag stryker jeg duker og plukker markblomster til å pynte bordene med, og i kveld skal jeg bake gulrotkaken som bæppa likte så godt. :)

Vi prøver å avlaste mamma så mye som mulig. Hun klarer seg bra, men er jo kreftsjuk sjøl og må ikke slite seg ut! Derfor deler vi andre så godt vi kan på gjøremål og det som skal ordnes. Men mamma er med - og er ikke lett å vippe av pinnen. Vi må tvinge henne ned i en stol av og til og true med å tjore henne fast!
Nå skal jeg ut og plukke markblomster. Det likte bæppa så godt!

Hvil i fred, Bæppa!

6 kommentarer:

sylvia sa...

hei kjære June.
huff så trist å lese dette,bestandig leit når sånt skjer,håper dere får gode nyheter fremover nå,livet tar ofte vendinger man ikke har kontroll på,håper dere har styrke til å bære det.
tenker på deg vennen.
ta den tid du trenger..
klem fra sylvia

Laila sa...

Dette var da uendelig trist å høre, også din mor som er syk selv. Ta godt vare på hverandre, og lykke til i morgen, skal tenke på dere.
Klem Laila

Ruths datter sa...

Så trist dette var å høre.Vet hvor hardt dette er.Tenker på deg og håper at dere har styrke og samhold til å komme gjennom dette. Tar nok lang tid.
Klem fra meg

Martilie sa...

Så trist å høre. Kondolerer!

Koselig å plukke markblomster og gjøre avskjeden verdig og flott -om enn veldig trist.

Ta godt vare på hverandre og bruk tiden sammen til ettertanke og gode minner.

Blogging er ikke viktig, det venter på deg til du har lyst og overskudd igjen..

Varm klem fra Tove

Sylke sa...

Det er ikke rart at du har "falt litt av blogglasset" når det skjer så mye alvorlig rundt deg. Jeg håper dere får en fin minnestund sammen i morgen. Og jeg ønsker din mor alt godt i forbindelse med kreftsykdommen og behandlingen. Så godt at dere passer på at hun ikke er for aktiv. Hun trenger sin energi for å bli frisk! Mange varme ønsker til deg,

Klem fra Sylke

RoseSommer sa...

Hei, så godt å se at du er innom bloggingen allikevel, selv om du virkelig har hatt og har en tøff tid. Jeg begynte å bli bekymret for deg, jeg.
Du har det vondt og slitsomt samme hva jeg skriver her, men jeg får håpe du får slappet av litt innimellom og tenkt på gode og glade ting.
Kan jeg fortelle en spesiell markblomst-historie jeg kom på da jeg leste innlegget ditt?

Da min mor døde ble det lagt mange fine blomster og kranser på graven. Men det var EN krans som var spesiell; den var ganske stor og laget av bare markblomster.
Hun som hadde laget den eide en blomsterbutikk den gangen. Som 18-åring giftet hun seg og flyttet ut på landet og ble min mors nabo. Hun følte nok at hun fant mye støtte i min mor, som f.eks barnevakt. De ble gode venninner til tross for stor aldersforskjell.
Selv om både min mor og hun hadde flyttet fra landsbygda for lenge siden, så hadde hun altså reist tilbake til engene rundt vår lille gård og plukket markblomster til en flott krans stukket inn inn i oasis.
Som sagt eide hun en blomsterbutikk, og denne handlingen gjorde det hele spesielt. Den kransen glemmer jeg aldri......

Du får komme tilbake til bloggingen når du orker. Les våre så lenge, da. Kanskje du finner noe fint å se på.