søndag 24. oktober 2010

KOMMODE TIL BESVÆR

Det står en kommode helt innerst i sykkelboden vår. En vakker, gammel kommode jeg fikk av noen som rett og slett hadde tenkt å kjøre den på fyllinga.

Den har ikke kommet inn i huset enda - simpelthen fordi jeg aldri har klart å bestemme meg for om den skal males eller ikke.
I høst har jeg imidlertid tenkt seriøst på å få den "fram i lyset" og gi det vakre møbelet den plassen det fortjener.
Jeg trenger bare litt hjelp til å få den fram! Den er tung og er plassert bak andre bortstuede artikler som jeg ikke klarer å flytte sjøl. Dermed har jeg gjentatte ganger spurt min bedre halvdel (heretter omtalt som jegeren) om assistanse...  
..... og akkurat det er ikke en vane jeg har!
Tro meg! 


Det er elgjakt. For den uinvidde betyr det at verden står på vent for jegeren og hans nærmeste omgivelser.
Fra ettermiddagen den 4. oktober til formiddagen lillejulaften er all fritid forbeholdt jegerlivet! Bare brudd i begge armer eller andre ekstreme hendelser kan rokke ved det faktum!

Det betyr at alt man eventuelt skal ha gjort, med noen form for assistanse fra jegeren, må være utført og overstått før 4. oktober!Siden det er sent på høsten og snøen kan finne det for godt å dukke opp når som helst, er det på høy tid å få hagemøblene i hus. De skal inn i samme proppfulle bod som kommoden står i, og siden vi har rotet og stuet bort like mye der inne denne sommeren som alle andre somre....så det opprydding til for å få plass...og for å få ut kommoden!
Jeg kan både rydde og bære - men: jeg trenger altså muskelassistanse til enkelte manøvre!


Med tanke på at jeg begynte omtrent ved St.hans-tider å ymte frampå om kommoden, levde jeg lenge i god tro på at hjelpen var nær og at skuffemøbelet skulle være i hus i god tid før elgjakta....men niks...Mye jobbing, trening og ikke minst forberedelser til jakta kom stadig i veien. Sliktno` har nemlig førsteprioritet!
Tro meg!

Man trenger neppe være atomforsker (eller rakettkirurg som èn av landets "attribiøse" glamourmodeller uttalte det så fargerikt for en tid tilbake) for å ha tenkt ut at muskelassistansen aldri ble aktivert og at kommoden fortsatt sto inneklemt mellom sementsekker og utraderte garderobeskap da første jaktdag opprant.
Jeg hadde imidlertid veldig lyst til å få den kommoden i hus! Jeg mobiliserte all min list og kløkt til å overtale jegeren til å finne et smutthull i tidsskjemaet sitt, og i går skjedde det fantastiske at han hadde to timer til rådighet for muskelassistanse mellom jobb og jakt!

I det han dukket opp fikk jeg en telefon fra en av de håpefulle - som selvfølgelig måtte hentes akkurat da!
Det siste jeg sa før jeg føk avgårde var: "ikke begynn å bære inn hagemøblene eller noe annet før du har tatt ut kommoden!!
Det er viktig! "
Jegeren nikket stumt mens han fortsatte en intens telefonsamtale -som selvfølgelig dreide seg om strategien for ettermiddagens jaktskift....Alt annet var utenkelig!
Tro meg!

Jeg hadde fått en ubehagelig følelse av at jegeren ikke hadde vært spesielt fokusert på kommodeoppdraget sitt. Da jeg var vel hjemme igjen etter den lille "taxi-turen" så jeg med èn gang at hagemøblene var fjernet. Ikke bare var hagemøblene fjernet, men all form for høstlig vegetasjon og patinerte lykter - sirlig dandert for å pynte opp ved inngangspartiet - var også forsvunnet.
Jeg åpnet nølende døra til sykkelboden...(slik som jeg pleier å gjøre ellers fordi jeg er redd for at det kan være farlige mus med kannibaltendenser der inne...!)

...og dermed fikk jeg konstatert at kommodekatastrofen var et faktum! Sykkelboden var fylt til randen av hagemøbler...og det eneste som var tatt ut derfra var fire vinterdekk!
Du har vel allerede gjettet at helt innerst, bakerst, underst...sto kommoden min - ufattelig mye mer utilgjengelig enn før!
Tro meg!


Da jeg kikket ut gjennom vinduet en halvtimes tid etterpå kunne jeg se at jegeren så litt ubekvem og skremt ut der han tuslet med bikkje, sekk og børse ut mot jaktkameratens bil. Man skulle nesten tro han hadde sett bjønn!
   
Han var sannsynligvis en smule lettet over å bli hentet litt tidligere enn opprinnelig avtalt...
Og hvem kan klandre ham for det? Hvis man blir nødt til å velge mellom en lettere irritert ungbjønn som lunter rundt koieveggen - og en illsint, kvinnelig kommode-eier med tapte illusjoner og mord i blikket er nok ikke valget så vanskelig...!

Tro meg!PS! Bildene til dette innlegget har jeg lånt fra nettet....siden kameraet er på elgjakt!

Riktig god helg alle sammen!
June

18 kommentarer:

Hyacinth Bucket sa...

Herlig og humoristisk indlæg til trods for frustrasjonen over jægerindsatsen...:-o)
Ser ud til at du må vente med kommoden til havemøblerne skal ud igen.
Ellers må du annoncere efter en rigtig Tarzan til at hjælpe dig...:-o)

God weekend fra Lisbeth

RoseSommer sa...

Stakkars deg! Jeg forstår frustrasjonen. Tenker ikke han pratet mye om jakt og tiden han skulle tilbringe på/før/imens/etter/under da han gjorde kur til deg en gang i nær/fjern (?) fortid. Nei, falsk markedsføring driver disse gutta med. (Men han ER vel litt macho i jaktustyret sitt, eller....??)
Vil bare ønske deg en god alene-høst, og til våren blir det vel en ordning med kommoden??

Tovepia sa...

Utrolig godt og artig skrevet:D
Du får gjøre som meg, skrive en høstliste over gjøremål med frist 4. oktober:D
Synes jeg ser ham tusle ut med børsa, mens fruentimmeret raser:D
Kjempefin kommode, så vent med å mal til du får den på rette plass!!
Nyt lørdagskvelden og klem fra meg;)

Laila sa...

He he ja jegere er ikke bare bare å ha med og gjøre, jeg har vært aktiv i jeger og fiskerforening i 11 år ( ikke nå lenger) og vet at skulle noe gjøres, måtte det gjøres før eller etter.
Men jeg er så heldig å ha en nabo med stor sekketralle, den klarer stort sett brasene.
Ha en fin lørdagsveld, klem Laila

Laila sa...

Kommoden var forresten kjempefin.

Gammel stil sa...

Såååå fin kommode:):)

Klem:)

Janniche sa...

Haha! Nok et godt skrevet innlegg med en frustrasjon maange kjenner seg igjen i!!! Kan godt skjønne du ble irritert! Er det sååå vanskelig å høre etter da??!:O
Vi får håpe, og tro, at dette ikke gjentar seg!;)

Ps; kommoden var veldig fin!

Klemmer fra Janni,
Duse Pasteller

As sa...

Så godt skrevet! Kjenner meg igjen i frustrasjonen din! Og... får med en gang ekstra panikk for at samboeren min og familie driver med innflytting i huset, mens jeg... jeg skriver masteroppgave! hm... tror jeg må fyke avgårde å overvære innflyttingen. Ja, delta også=)

Håper kommoden kommer ut snart da, slik at du får tatt den i bruk! Flott kommode. Skjønner godt at du ikke vet helt om du skal male den eller ikke. Jeg har samme dilemma med ei gammel seng. får se hva det blir til=)
Ønsker deg en flott søndag=)

RoseSommer sa...

Hadde tenkt å spørre deg om hvor markedet ved Le Port i Nice er. Vi har vært i Nice noen ganger før, men det markedet har jeg ikke fått med meg! Og vi bor rett ved havna, så det må jeg jo ikke gå glipp av. Er det kanskje bare en dag i uka? Er det rett INN for havna, på siden mot Nice sentrum, eller den siden mot Monaco? (Spør vel egentlig om det er på vestsiden, nordover, eller østover.....)

helle sa...

Jamen June, du beskriver jo mange kvinders livsvilkår i dit fine og meget morsomme indlæg. Jeg grinede en masse undervejs! Men du ved jo at vi må bære over med dem, vores mænd - ellers får vi aldrig flyttet nogetsomhelst (selvom du godt kunne have undværet at få flyttet hele efteråspynten!!)

Fin gammel kommode, håber den ser dagens lys indenfor de næste par år.

Klem til dig fra Helle

Bettum Villa sa...

Kom hjem fra fest i går natt og tenkte jeg skulle ta meg en bloggrunde.
Og gjett om jeg fikk meg en god latter av denne historien. Tenke seg til at han lot den stå igjen.. innerst! Kanskje han ikke vil ha den inn?
Ønsker deg en flott helg.

Klem Madelén

Fossestua sa...

Mannfolk!!!! Er det ikke typisk!!! Beklager av vi rett og slett har det kjempemorsomt akkurat nå på din bekostning...men den historien illustrert med de artige bildene..hihi :) Veldig fin kommode forresten. Får håpe du får den ut til våren da ihvertfall :)Og til høsten kan jo kanskje børsa og jaktklær "tilfeldigvis" havne innerst i sykkelboden......:)
Klem fra Lise

Landcharm sa...

Skjønner at du har ennå litt tid på deg til å tenke deg om da, hva du skal gjøre med kommoden.Lykke til!

♥ Anja-Karin ♥ CleanCanvasStudio sa...

Hehehehe, fantastisk innlegg. Og SÅ typisk mannerasen! Kjenner jeg blir litt irritert bare av å lese det her...er det mulig?? Men vi elsker dem like høyt til tross for deres utilstrekkelige tankegang ♥ Han satser vel på at du har tilgiit og glemt til han kommer hjem fra jakt...men det de burde vite er at vi glemmer aldri! ;)

Lykke til med kommoden...men mulig du har lagt det prosjektet på is til våren?

Takk for smilende lesestoff på søndagskvelden :) Ha ei god kommende uke!

GroLinda sa...

Hahahahaha...jeg ler av hvor godt og levende du skriver ;o) Ser for meg mannen da han ble hentet. Han hadde nok "litt" dårlig samvittighet! Kommoden er jo en skatt! Et nydelig møbel som burde få en flott plass å stå. Jeg blir så glad når noen "tar seg av" slike gamle fine ting ;o) Lykke til med å få den inn i hus før jul ;o) Ønsker deg en super uke!
Klem fra Gro :o)

Martilie sa...

Fantastisk skrevet hverdagshistorie!!
Og herlig illustrert :)

Dette er bare så typisk, men som svarer i hytt og pine -og som blir irritert når vi gjentar beskjedene.. Samtidig som vi vet at de bare har oppfattet halvparten, han var vel allerede på jakt -i tankene :)

Nyt dagen og den nye uken!

Klem fra Tove

Balke gård sa...

Hehe, takk for en herlig start på dagen, du kurerer gruff med din fortellerstil;-) Klem

Violetta sa...

He-he...jeg ler jeg da, men jeg skjønner veldig godt frustrasjonene. Har en avdelingssjef som er omtrent slik - all viktig info går tvers gjennom hodet...
Har du prøvd å hinte om at det ligger en elg nedi øverste skuffa? Kanskje det hjelper, eller kanskje han da skyter hele komoden sønder og sammen... ;-)