torsdag 28. oktober 2010

VASKEBRETT OG ANNET DILL

Jeg har arvet et velbrukt, gammelt vaskebrett av merket Solid.
Èn gang i tiden kostet det (i følge den gamle prislappen) 5 kroner og var sikkert like viktig i en husholdning som vaskemaskina er for oss idag.
Egentlig har den gamle sliteren bare stått i et hjørne av gangen og sett ganske trist og kjedelig ut...MEN..! her om dagen var jeg hos ei venninne - som også har et gammelt vaskebrett - og som hadde "stæsjet" det slik at det var blitt en koselig innredningsdetalj.
Dermed fikk jeg også litt ny inspirasjon til å fikse opp litt i gangen - og slik ble det:Vaskebrettet har fått litt "stæsj": liten tøypose med gammeldagse tre-klesklyper oppi, nostalgisk (men ny!) skurefille og et lite, hvitt hjerte. Tøypose fra Gaver og interiørglede , treklesklyper, skurefille og hjerte fraGammel stol (mer arvegods) med hvit trekasse  - som egentlig er en utekasse med påskriften "Garden Living" - og to calendula som har fått komme inn i varmen...
Døra man ser på bildet er fører inn til vaskerommet. Derfor henger vaskebrettet nettopp der. Dessuten henger det et skilt der med følgende tekst:
"This laundry room is self cleaning... Do it yourself!"

Skiltet er fra Gave og Interiørglede .
Det samme er denne "stå-lykta" (kan man si det???)

Solhatten ble innkjøpt som "nødhjelp" for overopphetet norboer i Nice for et par måneder siden. Nå kan den henge få på veggen... siden solhatt er unødvendig for tida! ;)

Kurv til skjerf er kjekt å ha. Luer og votter får plass i to kurver på veggen. Sjarmerende gammelt blikkspann som muligens skal få selskap av en blomst etterhvert.... Her ser man også detalj fra "stå-lykt-foten" - som er ganske fin syns jeg! :)

Jeg syns denne trekassa har blitt akkurat passe slitt av et par sesonger utomhus - og den er anvendelig til mye mer enn blomster!
Feks oppbevare toalettruller, aviser eller blader, strikketøy...for den som er så heldig å vite hvordan man benytter seg av såntno`....
og hvis man kan strikke så kan man jo legge alle de herlige, myke ullsokke-parene i trekassa!...dessuten kan man kanskje benytte den til verktøykasse - av den feminine sorten. 
....Nei, nå har jeg visst filosofert meg helt bort her...og det over ei trekasse!...når det faktisk var et vaskebrett som skulle være stjernen i innlegget mitt idag! ;)

Ha en riktig god kveld!
Klem
June


12 kommentarer:

Manne's hverdag sa...

KJEMPEKOSELIG GANG DU HAR!!!
NYDELIG PYNTET!!!

Ha en fin kveld videre!!!

Hilsen
Marianne

Sylke sa...

Så fint det er i gangen din. Skiltet var morsomt :)

Klem Sylke

Tovepia sa...

Så mye herlige saker du hadde i gangen din! Det vaskebrettet ble så flott på veggen, og så fint pynta.

Ha ei fin uke videre og klem fra meg;)

Malina sa...

Fint

RoseSommer sa...

Der passet vaskebrettet veldig bra, må jeg si. Og så fine dører du har! (Samme som våre, - til og med samme dørhåndtak. God smak, du.)

Janniche sa...

Så fine ting!!
Kuult skilt!;)

Klemmer fra Janni og Leon,
Duse Pasteller

Bossa sa...

Så koselig det ble. Må vel se litt på mitt vakebrett nå kanskje....
Ha nydelige dager. Klem :O)

catharina sa...

Hei June!
Tusen,tusen,tuuuusen takk for den flotte og velduftende gaven eg fikk fra deg i går! Slike ting er berre helt meg. Og eg kjem virkelig til å ha stor glede av den lenge lenge...! :)
Så flott påfunn med vaskebrettet:)
Disse gamle og nostalgiske tingene gir hjemmet sjarm og gjør det såå koselig.
Ser også at fargene du har i gangen din er veldig lik dei eg har i min yttergang.Så som ho sa ho Rose sommer: " du har god smak du" ! ;O)
Ha en alletiders dag!
Klem, Catharina.

Mitt hvite hus sa...

Wow så koselig du har det.. så amnge fine detaljer da...

Vaskebrett er kosleige de..

klemmer

Jejje sa...

sååå,fina saker:)älskar din stil.Vitt är vackert."stå lyktan" var fin/kram från norra sverige

Karl Halvorsen sa...

Ja nå har jeg startet på oppdagelsesferden her på berget. Som jeg skrev under ditt innlegg på min blogg, setter pris på nye ansikter. Spesielt rett etter å ha startet opp etter en lengre pause. Den ble lang, til meg og være. Ikke bare kaller jeg en spade en spade, men tankene raser til tider av gårde og ut på tastaturet med en fart som kan skremme vannet av de fleste som prøver å følge med. :)

Det spørs om jeg må kjøre ned tempoet litt fremover på grunn av deler av kroppen som ikke helt følger med på tastaturet uten å varsle fra om sin uenighet. (Den vonde armen)

Det jeg har sett hittil her, gjør godt for mine øyne og frisker opp i minnet. Tro det eller ei, Vaskebrettet Solid husker jeg godt var i bruk. Så gammel er jeg. Tar jeg ikke feil var det et annet merke med navnet "Rapp". Moro å se at noen har fantasi til å ta i bruk slikt til nytte for både å holde fortidens minner i bruk for yngre og som pryd for øyet.

Det blir nok jeg kommer innom igjen her, og har hevet meg på som følger slik at jeg bedre skal huske å holde orden på mine høns. Jeg har som alle haner stor omsorg for dem og setter stor pris på dem. :)

Hei så lenge, her har du nok en du ikke så lett blir kvitt. Men det var vel ikke ønsket heller. :) Ha en flott dag og ei fin helg. Lykke til med vaskebrett, kreativiteten og livet!

Bondekåno sa...

Kjempekoselig gang. Her føler man seg virkelig velkommen :)